logo
Website Fred en Trudie
Home
Welkom
Wie zijn wij
Gastenboek
Reisverslagen
Heino 2020
Caribbean 2020
Polen 2019
Cruise 2019
Griekenland 2018
Kos 2018
Wenen 2018
Cruise 2017
Wenen 2017
Kos 2016
Dag 1/2
Dag 3/4
Dag 5/6
Dag 7
Portugal 2016
Cruise 2015
Australie 2014
Heino Overijssel
Cruise 2013
Griekenland Kos 2012
Caribbean 2011
Spanje 2011
Italië Basilica 2010
Noord Limburg 2010
Madrid 2009
Australie 08/09
Istanboel 2008
Spanje Andalusie 07
Lissabon 2007
Praag 2007
Sardinië 2006
Griekenland 2006
Nieuw Zeeland 2005
Brussel 2005
Italie Calabrie 2004
Australie 2002
Sicilië 2001
Fotoalbums
Contactformulier

Dag 3
Na het ontbijt eerst de foto's ophalen van een reportage die gister van ons was gemaakt. We lieten ons overhalen om een paar foto's te kopen. Ze waren best mooi. Vervolgens de spullen gepakt en op naar Kefalos, een grote stad in het zuiden van Kos ca 36 km rijden. Even tanken, de benzine prijs ligt rond de € 1.56, langs de weg vonden we een tankstation waar we voor € 1.51 tankten, de koffie er weer uit. Van Kefalos reden we de bergen richting Aspri Petra Cave. Dit bleek echter een onmogelijke opgaaf. De verharde weg ging bij een splitsing over in een verhard zandpad wat niet voor onze Panda bestemd was. We reden door richting Zini. De verharde weg was niet al te best maar rustig rijden beloond wel het uitzicht. Ook De afslag naar Zini moesten we verstek laten gaan zelfde laken en pak. Jammer. We vervolgden onze weg tot waar het niet meer kon en eindigden onze rit bij een prachtige spot met uitzicht op zee. We parkeerden de auto en zagen een trap. Wat bleek er was hier een kapelletje Agios Ioani Monastry waarachter zich ook nog eens verstopt een klein restaurantje lag waar je een verfrissing kon nemen. De eigenaar was het aan het opbouwen en wilde hier ook een B&B van maken. Je kunt vanaf hier naar de meest zuidelijke punt rijden maar dan wel met een 4wheel drive of een Quad. Via dezelfde weg weer terug en in Kefalos even bij te kleine haventje gewandeld. We vervolgden onze weg naar Limnionas waar één van de beste visrestaurants zit en wat schertste onze verbazing, Daniëlle, Sabine, Juul en Max waren hier ook aan het lunchen. Ik kreeg hier nog een lekker likeurtje van de dames. Was erg gezellig. Van hier reden we onder de kust door naar een honing fabriekje. We kregen uitleg over de fabricage van de verschillende soorten honing. Een echt streekproduct is honing met Tijm niet direct onze voorkeur. Trudie kocht een potje heide honing. Deze was meer zoetig. We vervolgde onze weg naar Plaka via het zgn. Plaka bos. Een afslag aan de grote doorgaande weg naar Kos stad. Hier zat een pauwen boerderij, of iets wat daar mee door kon. In de bosachtige omgeving liepen tientallen pauwen met jonkies. Erg leuk en verrassend. Gezien het tijdstip werd het tijd om weer op ons hotel aan te gaan. Onderweg wilde Trudie nog wat snoepjes halen bij de Carfour supermarkt. Toen we binnenkwamen wisten we niet wat we zagen. Een uitgestorven supermarkt met 5 man personeel wat niet deed. Het was een prachtige zaak. In de voorraad rekken stonden de artikelen echter van alles één en daar waar niets voor was stond water, water en nog eens water. Versproducten waren er niet. Dit hadden we nog niet eerder mee gemaakt. Ik was in staat om alle producten een zetje te geven zodat ze omvielen in het rek, toch maar niet gedaan. Bij thuiskomst, koffie, gegeten en rond 22.30 uur het licht uit. 

Dag 4
Rond 8.30 uur uit bed. Opknappen en naar het ontbijt. We zouden vandaag (Old) Paleo Pyli bezoeken. Een inmiddels ruïne stad uit de 12e eeuw. Pyli is een herbouwd dorp en ligt 15 km van Kos stad tegen de bergen gebouwd. Dit kwam omdat in 1830 een cholera epidemie uitbrak en velen mensen omkwamen en diegene die het overleefden de nieuwe stad stichten. De oude stad ligt tegen een berg met op de top een Byzantijnse burcht. Een bezoek aan de oude stad met haar ruïnes is de moeite waard, alleen de tocht er naar toe is een uitdaging. We parkeerden de auto bij een klein kerkje Agios Vasilis wat we via Ziparie E18/E12 aanreden vanwaar een pad je leidt naar boven langs de bergwand naar Paleo Pyli. Daarnaast kun je ook via de A10/A12 rijden en loopt een weg naar de voet van de berg vanwaar een kortere route je naar boven leidt. In beide gevallen een stevige klim via een keienpad. Goed schoeisel is dus een pré. Je komt aan de voet van het kasteel uit, hier staan drie kleine kerkjes, op een grote weide. Daarnaast veel geiten. Het kasteel is nog eens een stuk hoger. Er loopt niet echt een pad maar wel een route over grote keien naar boven. Een echte uitdaging voor diehards. Trudie ging niet mee. Het was een uitputtende klim maar eenmaal boven werd je beloond met een prachtig uitzicht. De terug tocht was zowaar nog inspannender via de grote keien. We zouden de rest van de dag doorbrengen aan het strand va Tigaki. Via de zoutpannen van Alikes, reden we naar Tigaki. Vanuit dit ondiepe meer werd tot de tweede wereld oorlog tonnen zout gewonnen. Nu is het een vogelreservaat, waar vooral flamingo's overwinteren. Het is een enorme witte zoutvlakte. Vervolgens naar het strand waar ook Daniëlle, Sabine en kinderen waren.

We werden voor het avond eten getrakteerd door Daniëlle en Sabine, waar ook onze Griekse vriend en vriendin Michael en Youli aansloten in Mikes Taveerne in Lampi.

Al met al een heerlijke dag.