logo
Website Fred en Trudie
Welkom
Wie zijn wij
Gastenboek
Reisverslagen
Polen 2019
Cruise 2019
Griekenland 2018
Kos 2018
Wenen 2018
Cruise 2017
Wenen 2017
Kos 2016
Portugal 2016
Cruise 2015
Australie 2014
Cruise 2013
Griekenland Kos 2012
Caribbean 2011
Spanje 2011
Italië Basilica 2010
Noord Limburg 2010
Madrid 2009
Australie 08/09
Istanboel 2008
Spanje Andalusie 07
Lissabon 2007
Praag 2007
Sardinië 2006
Griekenland 2006
Nieuw Zeeland 2005
Brussel 2005
Italie Calabrie 2004
Australie 2002
Dag 1/2
Dag 3/4
Dag 5/6
Dag 7/8
Dag 9/10
Dag 11/12
Dag 13/14
Dag 15/16
Dag 17/18
Dag 19/20
Dag 21/22
Dag 23/24
Dag 25/26
Sicilië 2001
Fotoalbums
Contactformulier

28 september
Om 6.15 uur ging de wekker. De afspraak was om om 8.00 uur te vertrekken dus hadden we genoeg tijd voor ons op te knappen en ontbijt. Na een dankwoordje door de manager van het hotel vertrokken we richting Kalaka waar onze eerste koffiestop om 10.00 uur was. Een benzinepomp in de middel of nowhere. Vandaar reden we naar de stad Mackay. Niet zo'n leuk stadje maar de lunch ging er wel in. Tussen deze twee stops liet Sandy ons kennismaken met Australische muziek. Zo ook Walzing Mathilda. Dit is het onofficiële volkslied waarvan iedere Australiër de tekst kent. Dit liedje gaat over een landloper Andy geheten, die op het erf van een hereboer een schaap steelt. De boer waarschuwd de politie echter Andy laat zich niet vangen maar verdrinkt zich in een Billabong. Een plek waar nog water staat in een goeddeels uitgedroogde rivier. Om 15.00 uur nog een korte stop voor het vertrekpunt van de boot. Rond 16.30 uur vertrokken we met wederom een grote catamaran richting Hamilton Eiland. Deze eilanden groep bestaat uit 75 eilanden die zeer geliefd zijn bij de grote sterren der aarde en hier vaak een tweede huis hebben. Het verzoek in de bus om deze mensen met rust te laten. Jammer geen handtekeningen. Het is een prachtig eiland om over de hotelkamer maar niet te praten. Een kamer van 45 vierkante meter met een enorme badkamer. We voelden ons ook een beetje een ster. We hadden een schitterend uitzicht op de zee. Op het balkon vlogen de kakatoes af en aan. Houd alles achter gesloten deuren of je bent het kwijt. Een paradijselijke omgeving. We hebben ons voor het diner lekker op kunnen knappen en gegeten met een echtpaar uit Vancouver Canada. Hele aardige mensen waar we tijdens de reis mee optrekken. We hebben gezellig gegeten en ja hoor, het kan ook niet anders met Fred veel gelachen. Na het schrijven van dit alles nemen we nog een drankje en zullen ons riante bed opzoeken om morgen een nieuwe dag aan te vangen op een later tijdstip zoals we de afgelopen dagen waren gewend.
Aantal gereden km's 469

29 september
Hallo alle lezers. Leuk om jullie reacties te lezen vanuit het gastenboek. Wij stellen dat zeer op prijs.

Heerlijk even lekker kunnen uitslapen. Om 7.45 uur waren we goed wakker na ons te hebben opgetut en te hebben ontbeten zijn we naar de haven gelopen om de boel wat te verkennen. Maar ja, de eerste heuvel was al een hele klim en wilden we wat zien van het eiland dan waren er nog eens wat heuvels in het verschiet. Rent a buggy (golfcar) was snel gevonden en betaald, zodat we het eiland flink onveilig konden maken daar we niet gewend waren om links te rijden. Het hoogste punt was snel bereikt alwaar we een schitterend panorama hadden en het watertje de oceaan, van alle kanten konden aanschouwen. Goed uitzicht voor wat foto's. Het eiland heeft ook een luchthaven dus wij daar op af getuft, want elk vliegveld is anders en blijft fascineren. Wat wel heel triest was, was het gebeuren van enkele dagen terug. Een vliegtuigje met zes inzittenden, een gezin uit Nieuw Zeeland, een jonge man op huwelijksreis en de piloot kwamen hierbij om het leven. Ook wij hebben op diezelfde dag op Fraser Island met zo'n vliegtuigje gevlogen. Je moet er maar niet bij stil staan. In het kerkje op Hamilton Eiland wat wij om 11.00 bezochten zou een herdenkingsdienst plaatsvinden om 12.00 uur. Wij kwamen hier niet aan toe omdat we een excursie gepland hadden naar de White Sunday eilanden en de boot om 12.15 uur vertrok. Aan boord kregen we gelijk de lunch en na 45 minuten varen werden we in groepen vanaf de grote catamaran op een kleiner (landingsvaartuig) overgezet. Met deze boot werden we gedropt op het strand. Weer een nieuwe belevenis voor ons. Wij natuurlijk voor aan en als eerste het bounty strand op. Verweg van de groep die zich ophield met allerlei strandspelen. Heerlijk ons handdoekje gespreid en snel het overheerlijke water in, ca 23 graden. Ontzettend, wat een helder water. Visjes zag je in scholen voorbij komen. En ja hoor, Trudie zag de eerste 'haai' al weer voorbij komen. Maar zonder te jokken het was iets erg groooot. Dichterbij komend zagen we het goed, een reuze schildpad. Ook dat zie je hier maar hadden we niet verwacht om op deze manier te aanschouwen. Het fototoestel, ja hoor onder de handdoek onder in de tas. Dus helaas geen foto's hiervan. Na circa twee uur op het strand was het tijd om weer op te stappen. Terug in het hotel hebben we ons weer lekker opgeknapt. Een kopje koffie op het balkon leek ons wel wat. Een lekker koekje erbij en het fototoestel bij de hand want we waren gewaarschuwd voor geelkuif kakatoes die aan vlogen. En ja hoor, we zaten nog niet of lorre kwam ons gezelschap houden, leuk voor de foto, Ondertussen kwam er nog een zusje bij en toen was het voor Trudie niet leuk meer want even later zat de hele familie op het balkon te schreeuwen om een stukje koek. Het was echter ten strengste verboden om ze te voederen. Dat was lachen. Tussen 17.00 en 18.00 uur was het in het beach cafe happy hour en voor ons vrij drinken namens de reisorganisatie met de mede reisgenoten. Ervaringen uitgewisseld. Hierna hebben we een Italiaans restaurant bezocht
om lekker met z'n tweeen lekker italiaans te eten. Terug in het hotel heeft Fred de website ge-update, twee uur 20 dollar aus, niet echt goedkoop maar that's the way. Trudie heeft op de kamer een engelse film zonder ondertiteling gekeken maar het gaat haar steeds beter af. Morgen weer een nieuwe dag met een lange reis voor de boeg. Zo'n 520 km.