logo
Website Fred en Trudie
Home
Welkom
Wie zijn wij
Gastenboek
Reisverslagen
Heino 2020
Caribbean 2020
Polen 2019
Cruise 2019
Griekenland 2018
Kos 2018
Wenen 2018
Cruise 2017
Wenen 2017
Kos 2016
Portugal 2016
Cruise 2015
Australie 2014
Heino Overijssel
Cruise 2013
Griekenland Kos 2012
Caribbean 2011
Spanje 2011
Italië Basilica 2010
Noord Limburg 2010
Madrid 2009
Australie 08/09
Istanboel 2008
Spanje Andalusie 07
Lissabon 2007
Praag 2007
Sardinië 2006
Griekenland 2006
Dag 1-2
Dag 3-4
Dag 5-6
Dag 7/8
Nieuw Zeeland 2005
Brussel 2005
Italie Calabrie 2004
Australie 2002
Sicilië 2001
Fotoalbums
Contactformulier

Zaterdag 3 juni
Een heel dagje strand hoort er natuurlijk ook bij. Michael wist een mooi strand aan de oostkant van Athene bij Rafina. We hebben heerlijk gebakken, gezwommen en gelezen. Het zeewater was erg verfrissend en de zee was kraakhelder. Aan het eind van de dag waren we als kreeften. Verschrikkelijk verbrand ondanks de parasol. Maar ja, we wilden een kleurtje maar het deed erg zeer. Rond vijven gingen we weer op huis aan. Een terrasje bij een stuwdam bood mooi uitzicht en een geweldige sfeer. ’s Avonds weer Grieks gegeten, Souflaki, heerlijk op een terras in het centrum gezeten en genoten van een zwoele zomeravond met doorgebakken ruggen. Wat hebben we een last gehad gedurende de nacht, maar wie fijn wil gaan moet pijn doorstaan.

Zondag 4 juni
Op tijd uit de veren. De winkels waren dicht en we hadden verzuimd om gisteren broodjes te halen. Dat was dikke pech. Gelukkig hadden we nog crackers en wat andere lekkere dingen dus geen knorrende maag. Na het ontbijt rond half elf opperde Michael om naar Delphi te gaan. Het archeologische Delphi, met het heiligdom en het orakel van de god van het licht Apollo, werd door de klassieken als de "navel der aarde" beschouwd.  Delphi was het grootste religieuze en geestelijke centrum van het oude Griekenland, met een roem en een autoriteit die uitstraalden over het hele Middellandse Zeegebied. Uit landen in de verste uithoeken van de toenmalig bekende wereld kwamen officiële delegaties de wijze voorspellingen raadplegen van de priesteres van de god over belangrijke staatszaken als oorlog en vrede, maar er kwamen ook gewone mensen met hun persoonlijke problemen. De glorie van het orakel bleef tijdens de hele oudheid bijna onverminderd, maar met de opkomst van het Christendom en het verdwijnen van de idolatrie, raakte het heiligdom in verval en tenslotte geheel in onbruik. Het was een lange en warme rit er naar toe. Onderweg nog even opgestoken. Het was zondag en we werden verrast dat de toegang gratis was inclusief het museum. Een geweldig archeologisch wonder. Het was wel klimmen omdat je voor een bezoek beter van boven naar beneden kunt lopen en starten bij het gigantische museum stadion of wat er nog van over is. Het was een wonder dat mensen handen dit hebben kunnen maken. Je kunt hier uren rondlopen en je verbazen. Ook het is een bezoek waard. Het is niet groot maar herbergt schitterende beelden en verteld hoe een en ander is ontstaan. Hier vandaan reden we naar het stadje Delphi. Zeer toeristisch maar een bezoekje waard. Trudie heeft hier in een klein winkeltje heerlijke koekjes gekocht De waar het hoofdingrediënt walnoten waren. Zelfs de Beatles hebben een bezoek gebracht aan deze winkel.
Vervolgens doken we een restaurant in voor de avond maaltijd. Er was geen kaart dus we wisten niet hoe duur het hier was en wat er te eten was. De eigenaresse noemden bepaalde gerechten op. Ik was er wantrouwig om zomaar te bestellen omdat we al menig maal bedonderd zijn in het buitenland met menu’s special for you. Maar ja, om maar geen stampij te maken, toch maar besteld. Heerlijke voorgerechtjes en een goed stuk vlees met gebakken aardappelen en een heerlijk glas Griekse wijn. De rekening euro 43, nu dat was een geweldige opsteker. Zo zie je maar als je een Griek bij je hebt voel je, je toch zekerder en niet belazerd. Op naar huis. Een lange terug rit maar met de Griekse rijstijl toch nog redelijk snel thuis.