logo
Website Fred en Trudie
Home
Welkom
Wie zijn wij
Gastenboek
Reisverslagen
Heino 2020
Caribbean 2020
Polen 2019
Cruise 2019
Griekenland 2018
Kos 2018
Wenen 2018
Cruise 2017
Wenen 2017
Kos 2016
Portugal 2016
Cruise 2015
Australie 2014
Heino Overijssel
Cruise 2013
Griekenland Kos 2012
Caribbean 2011
Spanje 2011
Italië Basilica 2010
Noord Limburg 2010
Madrid 2009
Australie 08/09
Istanboel 2008
Spanje Andalusie 07
Lissabon 2007
Praag 2007
Sardinië 2006
Griekenland 2006
Nieuw Zeeland 2005
Brussel 2005
Dag 1 en 2
Dag 3 en 4
Italie Calabrie 2004
Australie 2002
Sicilië 2001
Fotoalbums
Contactformulier

De volgende dag hadden we gepland om de binnenstad van Brussel te bezoeken en lekker te shoppen. Na het uitgebreide ontbijt, viel ons iets tegen, hebben in andere hotels wel meer keuze gehad, maar fietste er wel in liepen we naar de bushalte. Een kaartje voor de bus kost pp. 1,30 euro. Wil je goedkoper, dan kun je het beste bij de eerste metro halte een dagkaart kopen uit de automaat voor 3 euro 60 pp. Voor tram bus en metro. In het weekend is één kaart zelfs voor twee personen geldig dus een koopie. We bezochten de Grote Markt, Manneke Pis, valt tegen en vele ander mooie bezienswaardigheden zoals de St. Hubertus Galerij. Dit is het oudste overdekte winkelcentrum van Europa. Ook deden we enkele winkelstraten aan. Brussel is de moeite waard van een bezoek. Op de heenweg hadden nabij het centrum vanuit de bus nog een rommel en antiekmarkt gezien. Deze kwamen we op de terugweg weer tegen. Dus nog effe uitstappen, de zon scheen wat het lopen wel veraangenaamde. Trudie had erge last van haar heup en liep iets mank vandaar dat we een stuk met de bus teruggingen om enkele andere winkelstraten te bezoeken het was wel te belopen. Achteraf bleek dat ze een pijnlijke slijmbeurs ontsteking had waar ze al een poosje mee liep. Ook hadden we lekkere trek niet wetende wat ons nu weer te wachten stond. In de Hema, waar we koffie en een broodje namen, maakten we nog een voorval mee. Tijdens het naar buiten lopen van twee mannen ging het alarm af. De bewaker bij de ingang reageerde alert en vatte één van de mannen in de kraag. Tijdens de worsteling vielen er gestolen sokken en ondergoed uit zijn kleding. Na dit zo aan te zien waren we perplex. De bewaker kreeg de man niet goed in zijn greep en vervolgens kwam de nader man erbij om zijn maat assistentie te verlenen dus het was twee tegen één. Tijdens de vechtpartij trok één van de daders een groot slagersmes uit zijn kleding en bedreigde de bewaker die toen maar los liet. De twee ontkwamen. We waren zo onthutst dat we niet beseften wat er nu precies was gebeurd. Trudie en ik waren er tijdens het lopen door de winkelstraat zo van onder de indruk geraakt dat we dachten dat we in een film terecht waren gekomen. Want binnen no time stroomden er van alle kanten politie toe. Het was wat. Of zij de daders te pakken hebben gekregen weten we niet echter we hopen het wel want mensen die met zulke messen over straat lopen moeten worden opgepakt.

Snel terug via enkele straten naar het hotel. Het enige was dat we terecht kwamen in een wijk waar allemaal Afrikanen woonden. Het zag er zwart van de mensen. Mooie winkels en uitdossingen van de bewoners maar gezien het voorval van zojuist voelden we ons niet op ons gemak. Nu zijn gelukkig niet alle mensen slecht dus dat hielden we ons maar voor. Rond zessen waren we op de kamer. Bij de receptie wederom gereserveerd voor het avond eten want dat was hier goed. Er was een Thaise maand zodat ik, Fred Thais zou eten en Trudie weer een keuze menu. Eerst opfrissen en vervolgens om 20.30 uur aan tafel. Eerlijk gezegd kon het Thaise eten mij niet bekoren maar eigenlijk wist ik dat wel omdat we dit in Bangkok ook al eens gedaan hadden. Maar ik dacht het zal hier wel anders zijn. Maar wat bleek de koks waren speciaal uit Mariott Bangkok naar België gehaald om hier het eten te bereiden. Trudie heeft in ieder geval gesmuld. Rond 10.30 uur gingen we naar de kamer na een enerverende dag. Nog even nazitten om vervolgens om 00.30 uur het licht uit te doen.

Zondag alweer de laatste dag. De rekening was al onder de deur door geschoven zodat we alleen hoefden te tekenen en de credit gegevens de rest zouden doen. Na het ontbijt koffer weer gepakt en de auto geladen. Vanmorgen stond het legermuseum op het programma. Dit is een groot museum aan de rand van de stad in een groot stadspark. Het museum bergt veel vliegtuigen, tanks en wapens en is een bezoek waard. Bijkomstig is dat het gratis is. Wel rekening houden dat tussen 11.45 en 13.00 uur een groot gedeelte van het museum in verband met de lunch wordt gesloten. Na dit bezoek zijn we huiswaarts gereden waar we rond vieren weer aankwamen en ons nog een laatste verassing wachtte. Wat bleek een glasplaat van een bijzettafeltje was gesprongen en lag in duizend stukjes door de kamer. Hoe dit is gebeurd is een raadsel echter mogelijk is onweer de boosdoener geweest. Het was namelijk de nacht ervoor vreselijk tekeer gegaan in de IJmond. Na het opruimen van het glas zaten we rond 17.00 uur aan de koffie te mijmeren aan ons heerlijke weekend.