logo
Website Fred en Trudie
Home
Welkom
Gastenboek
Reisverslagen
Cruise 2022
Valencia 2022
Kos 2021
Midwolda 2021
Heino 2020
Caribbean 2020
Polen 2019
Cruise 2019
Griekenland 2018
Kos 2018
Wenen 2018
Cruise 2017
Wenen 2017
Kos 2016
Portugal 2016
Cruise 2015
Australie 2014
Cruise 2013
Griekenland Kos 2012
Caribbean 2011
Dag 1 en 2
Dag 3 tm 4
Dag 5.6.7
Dag 8,9
Dag 10
Dag 11
Dag 12
Dag 13
Dag 14,15
Dag 16,17
Spanje 2011
Italië Basilica 2010
Noord Limburg 2010
Madrid 2009
Australie 08/09
Istanboel 2008
Spanje Andalusie 07
Lissabon 2007
Praag 2007
Sardinië 2006
Griekenland 2006
Nieuw Zeeland 2005
Brussel 2005
Italie Calabrie 2004
Australie 2002
Sicilië 2001
Fotoalbums

 

Dag 11
De terugreis is begonnen. Twee volle dagen op zee. Lekker weer luieren en doen waar je zin in hebt. Na het ontbijt zijn we naar de bibliotheek gegaan. Lekker koffie drinken en wat lezen. Om 13.00 uur zouden we a la card lunchen in het vista restaurant. Heerlijk gegeten. Aansluitend zijn we naar een presentatie gegaan van het ontboarden dus hoe verlaten we maandag het schip en wat moeten we doen. Erg interessant en handig om te weten. De logistiek zit erg goed in elkaar dus ook dit zal wel goed geregeld zijn. Aansluitend gingen we naar een presentatie van de kapitein John Scott. Hij vertelde kort zijn loopbaan en wat hem er toe bracht om te gaan varen. Inmiddels al ruim 30 jaar aan het varen waarvan inmiddels 11 jaar als kapitein bij de HAL. Leuk om zo nader kennis te maken. Nadien heb ik hem nog persoonlijk ontmoet en aangegeven dat ik in een ver verleden ook de Hogere Zeevaartschool had gedaan en daar in de klas zat met de huidige kapitein van de Nieuw Amsterdam Edward van Zaanen. Hij gaf aan dat we op de 13e november het schip zijn gepasseerd tijdens de nacht. Wederom gevraagd voor een kijkje op de brug. Een complete rondleiding achter de schermen inclusief machinekamer en brug kost 120 dollar. Dat gaat mij iets te ver dus we wachten maar af. Hij heeft mijn hutnummer opgeschreven. Het was weer gala avond en we hadden een reservering gedaan voor The Pinnacle. Een exclusief kleinschalig restaurant waar je tegen een bijdrage van 25 dollar pp. nog exclusiever kan eten dan dat we al hadden gedaan. Dus wat moesten we verwachten na al de overige verwennerij. We werden met alle egards ontvangen en naar onze tafel gebracht. De tafels waren mooi gedekt met Bvlgari bestek en servies. Nadat we hadden besteld kwam de wijnkaart. Vele bijzondere wijnen in diverse klassen, op de kaart stonden flessen van 29 tot 3300 dollar en een goed glas cognac voor 86 dollar. Het kan te gek. De keuze was moeilijk want alles wat op de kaart stond van vlees, vis en kreeft etc. zag er lekker uit. Ik beschrijf niet wat we hebben gegeten maar het was delicious. Je kunt het eigenlijk allemaal niet na vertellen maar neem van mij aan, wij weten wat goed en lekker eten is maar dit op deze manier, dag in dag uit, niet eerder hebben meegemaakt. Aan alles komt weer een eind. We zouden weer voor de avondshow naar het theater gaan, waar maak je dat mee iedere avond naar de schouwburg. Er was een mooie musical, we hebben genoten. Aansluitend nog even naar de pianobar. Om 22.30 uur was er op twee dekken een dessert extra vagance.  Je begrijpt het al. Enorme mooie gedekte tafels met kunstwerken van ijs en groente en daarop chocolade fonteinen waarin je fruit kon dopen. Daarnaast zoete taartjes, cakejes en nog meer mierzoete lekkernijen. Je kon je helemaal klem eten. We zaten nog vol van het diner dus wel even iets geproefd maar voor de rest vastgelegd op foto. Het aanwezig zijn op zich was al een spektakel, iedereen even mooi in gala- of cocktailjurk en veel heren in ‘pinquin’ kostuum danwel gekleed in pak. Je valt helemaal uit de toon als je normaal bent gekleed, Men houdt zich hier aan boord aan de dresscode anders kom je niet binnen. Om middernacht het licht uit.