logo
Website Fred en Trudie
Home
Welkom
Gastenboek
Reisverslagen
Cruise 2022
Valencia 2022
Kos 2021
Midwolda 2021
Heino 2020
Caribbean 2020
Polen 2019
Cruise 2019
Griekenland 2018
Kos 2018
Wenen 2018
Cruise 2017
Wenen 2017
Kos 2016
Portugal 2016
Cruise 2015
Australie 2014
Cruise 2013
Dag 1/2
Dag 3/4
Dag 5/6
Dag 7/8
Dag 9/10
Dag 11/12
Dag 13/14
Dag 15/16
Dag 17/18
Dag 19/20
Griekenland Kos 2012
Caribbean 2011
Spanje 2011
Italië Basilica 2010
Noord Limburg 2010
Madrid 2009
Australie 08/09
Istanboel 2008
Spanje Andalusie 07
Lissabon 2007
Praag 2007
Sardinië 2006
Griekenland 2006
Nieuw Zeeland 2005
Brussel 2005
Italie Calabrie 2004
Australie 2002
Sicilië 2001
Fotoalbums

 

Dag 9

Een beetje vreemde dag, wisseling van gasten. Een deel blijft op de boot een deel gaat van boord. De onschepingsprocedure start al om 7.15 uur. Wederom een gestroomlijnde machine. De avond voorafgaand moeten de vertrekkende gasten de koffers op de gang zetten. Deze worden ‘s Nachts weggehaald. Je gaat per groep van boord. Iedereen krijgt een ticket met kleur en een nummer (veel verschillende kleuren en nummers) en wanneer je kleur en nummer wordt omgeroepen mag je naar de gangway en het schip verlaten. De koffers staan dan reeds in de terminal. Voor ons gold dat niet, wij mochten gewoon het schip verlaten en weer terug. Wel met je boardingpas en daarnaast een transferpas die je extra krijgt. Op de wal even inloggen op het vrije haven wifi om de website te updaten. Wifi is aan boord echter dat kost ca.€59 cent per minuut. Je kunt een pakket kopen echter dat is nog duur. Het is zo duur omdat het veelal via satelliet gaat op zee. Echter aan de wal kun je bijna bij elk restaurant vrij internetten. Wij kozen er vandaag voor om een dagje in Piraeus te blijven en een rondje te maken. Piraeus is als het ware een schiereiland met aan de ene kant de havens en terminals etc. En aan de andere kant een prachtige baai met boulevard. Deze hebben we geheel rondgelopen. De boulevard was lang maar erg ongezellig. Je ziet dat onderhoud nodig gepleegd moet worden maar het geld gewoon op is. Een groot deel is afgesloten. Daarnaast staan er prachtige appartement gebouwen waar niet de doorsnee Griek woont. Ook zagen we iets bijzonders namelijk een parkeer dek met twee verdiepingen onder het appartement gebouw. Nadat de eerste auto is geparkeerd zakt de lift in de grond daarna rijdt de andere auto rijdt als het ware op het dak van de lift. Hopla twee auto’s geparkeerd. Wil de onderste eigenaar nu zijn auto pakken dan komt de lift weer geheel uit de grond en de bovenste auto gaat mee omhoog. De andere kan er dan gewoon uitrijden. Simpel maar doeltreffend zeker in een omgeving waar parkeren een probleem geeft. Na de wandeling van zeker 2 uur keerden we terug naar de boot. De rest van de dag in gepaste rust door gebracht bij het zwembad. Vanavond heerlijk gegeten in het Italiaanse Canaletto restaurant..Hier moet je wel extra voor betalen (€7.50 pp) maar het loont de moeite.

Dag 9

Een dag op zee, lekker uitgeslapen. Om 09.15 uur zijn we voor de verandering naar het restaurant gegaan voor het ontbijt. Aansluitend naar het theater waar we uitleg kregen over de verschillende excursies de komende week. Om 11.00 uur aangesloten bij het Kalatti diamanten seminar. Uitleg over alle ins en outs mbt. diamanten. Kalatti is een groot wereldwijd familiebedrijf die doet in diamanten. Van het inkopen van ruwe diamanten, slijpen en bewerken tot de verkoop etc. Zij zitten op alle schepen van de HAL. Erg interessant om hier meer over te weten. Het gaat natuurlijk ook over de verkoop in de shops met grote korting en belasting vrij. Om 11.45u hadden we een uitnodiging voor een Mariners lunch, samen met andere members. We zaten aan een gezellige tafel met een Nederlands koppel en twee Amerikaanse koppels. De middag verder in gepaste rust doorgebracht, heerlijk met een boek in de zon op het achterdek en nog heerlijk naar de Spa en sauna. De boot voer door een prachtige omgeving met grote en kleine eilanden. Een lust voor het oog. Vanavond gegeten in het specialiteiten restaurant The Pinnacle. Ook voor dit restaurant betaal je bij (€20 pp) en is dus onderscheidend. Je moet het zien en proeven hoe de koks juweeltjes van gerechten maken en het op een bijzondere manier op de borden serveren. Nogmaals het eten in alle restaurants is uitstekend maar dit restaurant is een stuk kleiner net als de Canaletto en het servicelevel is bijzonder hoog. De andere restaurants zijn ook drie gangen maar de snelheid waarmee de gangen worden opgediend ligt een stuk hoger en de kans is groot dat je met 6 of acht personen aan een tafel zit. Je kunt ook in het Lido restaurant eten maar dat is buffetvorm. Hier is het gevaar dat je blijft eten. Om 22.00 uur naar het theater voor de show Heat, een prachtige show met zang en spektakel. Om 23.30 uur het licht uit, morgen op Corfu.