logo
Website Fred en Trudie
Welkom
Wie zijn wij
Gastenboek
Reisverslagen
Polen 2019
Cruise 2019
Griekenland 2018
Kos 2018
Wenen 2018
Cruise 2017
Wenen 2017
Kos 2016
Portugal 2016
Cruise 2015
Australie 2014
Cruise 2013
Griekenland Kos 2012
Caribbean 2011
Spanje 2011
Italië Basilica 2010
Noord Limburg 2010
Madrid 2009
Australie 08/09
Istanboel 2008
Spanje Andalusie 07
Lissabon 2007
Praag 2007
Sardinië 2006
Griekenland 2006
Nieuw Zeeland 2005
Brussel 2005
Italie Calabrie 2004
Australie 2002
Sicilië 2001
Dag 1/2/3/4/5
Dag 6/7
Dag 8/9
Dag 10/11
Dag 12
Dag 13
Dag 14/15
Dag 16/17
Dag 18
Fotoalbums
Contactformulier

21 juni
De volgende dag hebben we heerlijk aan dek gezeten. De zon scheen overmatig. We konden nu ook de eilanden zien Elba en Corsica waar we op de heenreis tijdens de nacht langs kwamen. Een verkenningstocht over de boot bracht mij al snel op de brug. Een brutaal mens heeft de halve wereld. Ik heb uitgebreid gesproken met de 1e stuurman. Naderhand heb ik Trudie opgehaald en deze heeft ook nog even kunnen proeven van het stuurmens leven. De boten varen 6 maal per week heen en weer. Het is 2 weken werken en 1 vrij. Erg interessant. Om 15.00 uur moesten we de hutten weer vrij maken en allemaal naar de diverse lounges waar bandjes en karaoke was. Ontscheping vond plaats omstreeks 17.00 uur. We waren snel van de boot en zouden de reis vervolgen naar Milaan. Onderweg warm gegeten. In Milaan aangekomen begon het al te schemeren en we moesten nog op zoek naar het hotel. Na ongeveer drie kwartier zoeken zaten we aardig in de buurt. Navraag bij een taxi chauffeur bood uitkomst. We stonden aan de achterzijde van het hotel. Om 22.00 uur arriveerden we in het hotel. Het Golden Tulip hotel had ik via internet geboekt. De persoon waarmee ik gecommuniceerd had stond achter de balie en wist meteen wie ik was. Erg leuk. Nadat we de auto in de parkeergarage hadden gezet, we zaten midden in het centrum, gingen we naar onze kamer. Niet de luxe die we tot nu toe gewend waren maar het kon ermee door. Lekker douchen nog wat drinken en naar bed voor de ontdekkingstocht de volgende dag.
 
22 juni
Na het ontbijt om 09.00 uur, stelde niet veel voor, de stad in. Eerst naar de Dom. De grootste van de wereld, Een schitterend plein aan de voorzijde omsloot het geheel. De stad heeft veel ruimte. Dit komt omdat tijdens de tweede wereld oorlog veel is gebombardeerd. Alles is weer herbouwd alleen veel ruimer, Aan de zijkant van het plein zat een groot overdekt winkelcentrum echter uit voorbijgaande jaren echter met winkels uit deze tijd. De koffie werd hier duur betaald Wij dronken echter een heerlijke bak koffie hij MacDonalds. Nadat we in de Dom waren geweest zijn we een willekeurige winkelstraat ingelopen. Achteraf bleek de verkeerde. Toen we terug kwamen op het plein was men bezig met het plaatsen van podia en afzettingen want de dag daarop was het Milaan ala Musica. Een groots muziekfestijn. Ook stonden er op het Plein enkele promotiewagens voor internet dus nu even hotmailen.
Daarna zijn we met de metro naar een hele grote begraafplaats gegaan die volgens de boeken een bezoek waard was omdat veel bekende kunstenaars beelden hadden geplaatst op graven. De voorkant van de begraafplaats leek op het Rijksmuseum een enorme entree.
De begraafplaats zelf leek wel een museum.. Zoveel mooie graven en bidhuizen. Groot nog groter en heel klein. Op ieder graf zat wel iets bijzonders. Er lagen zo'n 20.000 mensen begraven.. Het gebouw zelf herbergde ook heel, veel graven en tombes in de muren. Het was erg indrukwekkend. Vanhier zijn we met de metro naar de hotelkamer gegaan want Trudie haar benen begaven het bijna.

Nadat we enkele uren hadden gerust gingen we opnieuw het centrum. Op zoek naar een kasteel wat de moeite van het bezichtigen was. Aangekomen bij het kasteel, wat overigens gesloten was, was het een drukte van belang. Al snel viel op dat de mensen die hier uitgedost waren iets te maken hadden met een bijzondere dag. Ja hoor, het bleek roze zaterdag te zijn geweest in Milaan_ Dit hebben we jammer genoeg gemist omdat we uiteindelijk de verkeerde winkelstraat waren ingelopen. Ook waren er diverse bandjes aan het spelen. W hebben nog een gezellige voortzetting gehad, Rond 21.30 uur kregen we trek. We hadden zin in chinees eten. Dus op zoek naar China Town. We kwamen in een piepklein chinees restaurant binnen met je raadt het al een Chinese en Italiaanse kaart. Dat maakte de keuze erg makkelijk. Dus ogen dicht en aanwijzen met de vinger. We hebber er gelachen er achteraf heerlijk gegeten. Daarna nog een lekker ijsje gegeten en snel naar het hotel en voorbereiden op de terugreis.