logo
Website Fred en Trudie
Welkom
Wie zijn wij
Gastenboek
Reisverslagen
Polen 2019
Cruise 2019
Griekenland 2018
Kos 2018
Wenen 2018
Cruise 2017
Wenen 2017
Kos 2016
Portugal 2016
Cruise 2015
Australie 2014
Cruise 2013
Dag 1/2
Dag 3/4
Dag 5/6
Dag 7/8
Dag 9/10
Dag 11/12
Dag 13/14
Dag 15/16
Dag 17/18
Dag 19/20
Griekenland Kos 2012
Caribbean 2011
Spanje 2011
Italië Basilica 2010
Noord Limburg 2010
Madrid 2009
Australie 08/09
Istanboel 2008
Spanje Andalusie 07
Lissabon 2007
Praag 2007
Sardinië 2006
Griekenland 2006
Nieuw Zeeland 2005
Brussel 2005
Italie Calabrie 2004
Australie 2002
Sicilië 2001
Fotoalbums
Contactformulier

Dag 1

Koffers gepakt, we zijn er klaar voor. Nog even een kort bezoek aan kinderen en kleinkinderen want die gaan we een aantal weken niet zien. Om 4.30u reden we de garage uit naar Roderick want die zou ons naar Schiphol brengen. Hij stond al te wachten en Sophie was ook nog even uit bed. We waren in 20 minuten op Schiphol. We troffen Jaap en Tanja nog even op Schiphol
want die gingen naar Spanje. Na een vlotte incheck, wat kopen van lectuur naar de gate. Na een voorspoedige vlucht landen we rond 11.00 Griekse tijd in Athene. Bus X96 zette ons na een rit van ruim een uur, prima te doen en vele malen goedkoper (€5pp) dan een taxi op nog geen 100 meter af bij ons hotel, Piraeus Theoxenia waar we één nacht logeren. We hadden een mooie kamer. Tijd voor de lunch en een korte orientatie door Pireuaus de havenwijk. Een aardige omgeving met veel winkels en we hadden direct het idee dat we op vakantie waren. De haven ligt op loopafstand van het hotel maar voor de terminal moeten we wel met een taxi want dat is net effe te ver. De rest van de dag in gepast tempo door gebracht want het was erg warm. 's Avonds heerlijk in het hotel gegeten en rond 22.00 uur het licht uit.

Dag 2
Lekker uitslapen en de wekker op 8.30 uur. We waren echter al om 07.45u wakker lekker wat gelezen en om 09.30u aan het ontbijt. Rond 11.00 uur uitgecheckt en met een taxi naar de cruise terminal. Een rit van ongeveer 10 minuten. We zagen de Ryndam al liggen, ondanks dat het één van de kleinere schepen van de HAL is zag je hem al van verre en stak overal bovenuit. Bij aankomst in de terminal was het een drukte van belang. Een goed geoliede machine, koffers werden direct gelabeld en ingenomen zodat deze later in de hut zouden staan, een formulier invullen of je ziek zwak of misselijk was en vervolgens naar de incheck balie.Er waren 20 balies open dus dat ging best voorspoedig. De handbagage net als bij Schiphol door de scan en ook wij door een poortje. Daarnaast de paspoortcontrole, wij waren direct aan de beurt omdat we van binnen de EEG kwamen, meevallertje, de overgrote meerderheid van de gasten komt uit de US dus die moesten wachten. Rond 12.00 uur gingen we aan boord. Onze hut DA533 was al gereed dus direct er op af. Een heerlijke ruime hut met vrij uitzicht op zee. De koffers waren er nog niet, dan eerst maar lunchen. Een heerlijke driegangen lunch in één van de restaurants. Weer op en top high service. Na de lunch op verkenning, waar zit alles en welke routes volgen. Ook meedoen aan de verplichte sloepen rol, zeg maar de veiligheid ontruiming oefening, was onderdeel van het programma. Iedere gast was verplicht zich te melden bij een vooraf aangegeven sloep en dek om de procedure te doorlopen. Daarna een rondleiding door de Greenhouse Spa & Salon, waar je, je heerlijk kunt laten verwennen middels hot massage, algentherapieën en andere bijzondere lichaam verwennerijen. Wij namen direct een 14 daags abonnement op de Spa, heerlijke sauna’s, een hydro water pool en verwarmde keramiek ontspanning banken. Niet goedkoop maar je moet je zelf kietelen. Om 16.30 uur vertrokken we. Dit zijn altijd prachtige momenten om zo’n vertrekprocedure mee te maken. Een stad uitvaren is toch een andere belevenis dan vliegen of rijden. Om 18.30u naar de sauna om ons, nadat we ons weer hadden opgeknapt, te vervoegen in het restaurant voor het diner. Het was inmiddels 20.00 uur dus we hadden ook wel weer trek. We kregen een zitplaats aan een tafel voor zes en de overige gasten kwamen uit Nederland en Engeland. Het driegangen menu was voortreffelijk en samengesteld door de bekende kok Jonnie de Boer van de Librije uit Zwolle waar de HAL mee samenwerkt. Na het diner rond 22.00 uur nog net het laatste stukje van de show in het theater meegemaakt om ons vervolgens via de shops naar de hut te begeven. De over grote meerderheid van gasten zijn Amerikanen, daarna Nederlanders, Engelsen en een enkele Duitser, geen Spanjaard maar wel zelfs iemand uit Zimbabwe. Het was inmiddels 23.15 uur en we zijn moe maar voldaan. Nog even snel de ontbijt lijst invullen zodat we op de kamer kunnen ontbijten en toen het licht uit.